Нинова призова Гергов да напусне БСП!

0
912
1200x628 resize quadrantC1

Лидерката на БСП Корнелия Нинова призова пловдивския шеф на червената партия Георги Гергов сам да се оттегли, “ако има достойнство”.

Тя разказа, че Гергов е изпратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството, заявява, че парламентът не трябва да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции

“Ако има достойнство да се оттегли от партията”, покани Нинова три пъти бизнесмена от ефира на БНТ. Според нея подкрепата на Гергов за кабинета удряла в същината на политиката на Столетницата.
“Oт цялaтa cтрaнa приcтигaт пoзиции прoтив интeрвюто нa Гeoрги Гeргoв и изпрaтeнoтo oт нeгo пиcмo дo вcички члeнoвe нa Нaциoнaлния cъвeт нa БCП и oблacтни прeдceдaтeли, урoнвaщo aвтoритeтa нa пaртиятa”, каза още тя. И напомни, че политиката не е търговия, а БСП не се продава.

Гласовете с искане за изключването на Гергов от партията не са от днес, но за първи път лидерът на партията публично го призова да я напусне.
Нинова посочи, че след 9 май, когато изтича мандатът на това ръководство, то ще продължи да действа до прекия избор на новия лидер. Към момента има 40 номинации – партията ще избере, каза още тя.
В същото време обаче опозиционери на Корнелия Нинова са на мнение, че интригата срещу Гергов е спретната именно на “Позитано” 20 и твърдят, че тя се дължи на отказ на шефа на Пловдивския панаир да осигури необходимите гласове за нея и на предстоящия (макар и замразен – б.р.) пряк избор за нов председател, и на Конгреса.                                                                                                             Капитан : Според нас, този път Гергов настъпи по-здраво мотиката и наистина може да изхвърчи от червените редици!


ADS