Нинова : Повечето им спорове бяха за постове и за пари. Не бяха принципни“!

0
4
kornelia ninova veselin borishev1
Източник : Блиц.бг

Много вероятно е да има правителство на малцинството, защото е по-добрият вариант как да продължи страната напред. Ние трябва да опитаме. Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

„Изправени сме пред избор по кой от двата пътя да тръгне страната – правителство на малцинството, което е труден път, другият е предсрочни избори, което може да бъде фатално“, заяви тя.

Според нея, правителството на малцинството е необходимо, за да се приеме актуализацията на бюджета.

„Това е задача номер едно, ако сме отговорни хора. Малко да свалят емоциите колегите. Ако това не се случи като актуализация на бюджета, ще изправим хората пред огромен проблем“, смята Нинова.

Тя напомни, че предстои да се приемат 20 закона, за да може Планът за възстановяване да стане реалност. “Т.е. парламент трябва да има“, изтъкна вицепремиерът. В противен случай получаването на средства ще се отложи, може част от тях да се изгубят.

„Усвояването на тези средства върви със сериозните реформи които нашето правителство обеща да изпълни“, посочи лидерът на БСП.

„Другият път е предсрочните избори. Ще оставим всички тези хора без подкрепа в кризата – няма да има увеличение на пенсии, няма да има за деца, за майки, за земеделски производители, редица предприятия ще фалират и ще се увеличи безработицата“, изтъкна Нинова.

По думите ѝ, при служебен кабинет няма парламент и няма кой да приеме тези мерки. „Това е дългосрочен риск за България“, предупреди Нинова.

„Чакат ни трудни месеци зимата. Ще изпратим страната в безпътица и хаос“, заяви тя.

„Минават се граници, минава се в лични нападки, в обиди, след което трудно се събират хората на разговор. Нека днес си излеят емоциите, хладнокръвие от утре и да се разговаря разумно“, призова тя.

„Чухме се с г-н Трифонов, не помня точно кога. Но говорихме. Нищо конкретно не е отправял към нас“, добави тя.

„Повечето им спорове бяха за постове и за пари. Не бяха принципни“, посочи Нинова. „Чувала съм спорове за суми между министър Василев и г-н Караджов“.