Нинова : Има съгласие за програмата. Започваме разговори за кабинета!

0
39
orig1 18
Източник : Дир.бг

Да се отвори нова процедура за избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, която да приключи до 12 август. Затова се разбраха ръководствата на „Продължаваме промяната“, БСП,, ИТН и Демократична България по време на среща, инициирана от лидера на левицата Корнелия Нинова.

За постигнатото съгласие съобщи самата тя след срещата пред журналисти в парламента. По думите й това вероятно означава, че БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство до 15 август – за да може да работи парламентът.

„Има необходимост през това време да работи парламента. Ще се търси съгласие в отделните парламентарни групи да се вземе решение за отмяна на лятната ваканция поне до средата на август, така че да бъде избран председател на КЕВР, за да не оставим държавата в хаос.

За да има орган, който да вземе решение за цените на енергоносителите, да приеме двете тарифи – за по-бедните хора и за онези, които отопляват басейните си. Трябва да определим какво е енергийна бедност“, посочи Нинова.

На днешната среща не е обсъждана работата по антикорупционния закон.

Лидерът на левицата заяви още, че преговорите за съставяне на правителство продължават така, както са обявени.

„В събота и неделя обобщаваме предложенията, направени във връзка с управленската програма, в понеделник ще имаме програма. След това започват разговори за премиер и състав на кабинета“, припомни тя.

А дали до понеделник ще има осигурено мнозинство, което да подкрепи кабинет с такава програма, според Нинова на предварителните разговори е получено принципно съгласие, а в събота и неделя ще има окончателна яснота дали ще има подкрепа от страна на повече от 121 депутати.