Николай Слатински : КЪРВАВО ПОСЛАНИЕ НА ПУТИН ДО ЗАПАДА!

0
27
slatinski[1]
Източник : Фрогнюз.

Поредният чудовищен терористичен акт на рашистите е и част от психологическата (психическата) кампания срещу Запада да натисне Зеленски за спиране на Войната по формулата Мир срещу Територии (която ще бъде лансирана като Мир срещу Сигурност).
Логиката на Путин е перверзна, но той е изрод и не може да има друга логика. Предстои самит на НАТО и Путин му изпраща кърваво послание.

Както съм убеден и пиша за това – САЩ, Европа и Китай натискат здраво и координирано за спиране на Войната до края на годината.

Путин е зле, войната му носи само загуби и той по все същата перверзна логика вдига залозите.

Руската икономика е прегрята, възможностите за увеличаване на военното производство на заводите са изчерпани, бюджетът се дъни, Китай спрямо Русия господства в икономиката ѝ, а това е стъпка преди господството и в нейната политика.

Русия може пропагандно да поддържа и ресурсно да издържа Войната със сегашните темпове само до края на 2024 г. Не е ясно как Путин ще се справя икономически и финансово през 2025 г. Трудно се набират хора за Войната, вдигнаха заплащанията за онези, които се наемат да воюват до космическите 1 800 000 – 2 000 000 рубли! И пак няма не само достатъчно, но и необходимо количество желаещи.

Масово нараства недоволството на бизнеса, напоследък това недоволство дори се артикулира на глас. Все по-открито. Много скоро ще вдигнат отново лихвения процент – до 18%, 18.5%, 19%.

Западът също притиска силно Зеленски. На Запада започва да му се свиди финансовата и материална подкрепа за Украйна.
Западът досега правеше това без особен ущърб за жизнения си стандарт, а отсега трябва лекичко да започне да го понижава – нещо, което западното обществено мнение не желае да чува, то си иска живот както преди Войната.

Някога Хитлер твърдеше същото – между Чехословакия и следобедния чай те ще изберат следобедния чай…!

Не съм убеден, че разглезеното от 35 години мирни дивиденти западно общество този път ще пожелае да пазарува не препълнени до претоварване и като с алпийски хълмове колички, а просто колички пълни до „равно“.

Кой западен политик ще дръзне да каже – в името на победата над Бункерния трябва да намалим потреблението с 4% и да свием жизнения си стандарт с 2%?

А има и европейски първенства, уимбълдъни, олимпиади, висши лиги – все неща, от които не можем да се лишим заради някакви си украински териториални капризи – някъде там, отвъд Европа…

И най-важното – на хоризонта се задава абсолютно непредвидимият и опасен Тръмп – един злостен популист, демагог, мошеник и политикопат… При който всичко е възможно в страната на неограничените възможности.

Започвам да уповавам само на Онзи, който е на небето.

Вярвам – Той не може да прости това – да убиеш невинни онкоболни деца. Наказанието Му ще бъде жестоко – такова, каквото само Той може да наложи.
И Путин ще вие от мъка и болка, от страх и ужас.

Жалко само, че това няма да върне десетките хиляди невинни украински жертви.

Няма да подобри разбитото здраве и разнебитените нерви на моите украински братя и сестри, с които ме свърза близо 50-годишно вярно и истинско приятелство.

                                                            Проф. Николай Слатински, Fаcebook.


ADS