Моди пред Путин : Смъртта на невинни деца по време на война „е много болезнена и недопустима“!

0
22
orig[1]
Дир.бг

Смъртта на невинни деца по време на война, конфликт или терористична атака „е много болезнена“, заяви индийският премиер Нарендра Моди пред руския президент Владимир Путин, ден след като Украйна съобщи, че главната детска болница в Киев е била поразена от руски ракетен удар, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Моди добави, че решението на войната в Украйна „не може да бъде намерено на бойното поле, трябва да постигнем мир чрез преговори“.

Русия отрече да е атакувала детската болница в украинската столица.

Руският президент, от своя страна, заяви пред Моди, че страните им имат специално стратегическо партньорство и му благодари за усилията му да намери мирно решение на войната в Украйна.

Очаква се разговорите между двамата лидери в Кремъл да включват руските енергийни доставки за Индия и икономическите и стратегическите връзки.

Сътрудничеството между Индия и Русия осигури стабилност на световния енергиен пазар, подчерта Нарендра Моди преди началото на официалните разговори между руската и индийската делегация в Кремъл. „Целият свят трябва да признае, че индийско-руското сътрудничество в областта на енергетиката осигури стабилност на световния пазар“, каза той.

„Целият свят е изправен пред криза с горивата, но благодарение на нашето сътрудничество успяхме да избегнем всякакви трудности за обикновените граждани на Индия, осигуряваме им бензин и дизел“, подчерта Моди.

„Енергийните договорености спомогнаха за осигуряването на гориво за гражданите и за контролирането на инфлацията, като по този начин осигуриха стабилност“, подчерта индийският премиер.

 


ADS