Нема лабаво : Борисов разпореди масова ваксинация! Всички от ЩАБ-а и МЗ дежурни в големите градове!

0
phpecj7um 559x3451

Премиерът Бойко Борисов иска всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души.

От днес в „Пирогов“ са разкрити 5 ваксинационни пункта, където ще се поставят ваксини на „AstraZeneca“, докладва проф. Асен Балтов.

Той уточни, че целта е да се даде тласък на процеса, като ще се ваксинират всички желаещи от 1-4 фаза в следващите три дни, тоест и уикенда.
На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен „зелен коридор“ за всички желаещи да се ваксинират.

Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът и поиска бързо разплащане на парите за медиците на първа линия.

Всеки, който иска ваксина срещу коронавируса, да я получи при старта на 4-та фаза, каза премиерът, но според него и в момента, ако има желаещи, те трябва да бъдат ваксинирани и през почивните дни.

„Стоят, чакат да им дойде ред и гледат как другите се колебаят или не искат. Докато се колебаят, слагайте на тези, които желаят и така процентът ще ни скочи много и ще имаме още по-голям щит и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, както в другите държави“, подчерта той.

Борисов е категоричен и че не трябва да има нито един медик, пожелал да се имунизира, който да не е ваксиниран.

„Пускате „зелени коридори“ така, както се разбрахме при всички големи болници, Ангелов, РЗИ-та – това е заповед, защото десетки, стотици милиони се раздадоха вече за хората на първа линия, които работят. Трябва да ни върнат затова, което обществото прави, за да могат събота и неделя да ваксинират. Това е дълг.

Всеки един от вас от Ваксинационния щаб, плюс ти като министър, зам.-министри – единият във Варна, другият в Пловдив, третият в Бургас, Русе, Пловдивска област или където, също слабо ваксинират, Кунчев отива там, стои събота и неделя в РЗИ-то и наблюдаваме този процес“, заръча премиерът.

Борисов отбеляза и това, че медиците лекуват успешно болните с най-добрите лекарства в света.

25 400 от ваксинираните са с две дози, 90 000 имат само по една поставена, а само днес се очаква да бъдат ваксинирани около 10 000.

Над 57 000 дози от оксфордската ваксина пристигат до края на деня. Още утре те се разпределят към 28-те РЗИ-та в страната. Следващата седмица идват нови 180 000 дози, а през март – над половин милион, стана ясно на заседанието.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук