Наглост: Кремъл реве, че САЩ доставили хеликоптери Ми-17 на Украйна!

0
4
kremal 1231
Източник : Фрогнюз

Грубо нарушение на задълженията е направила властта в САЩ като е доставила на Киев хеликоптери Ми-17 руско производство, които преди това били предназначени за Афганистан.

Това се казва в поредно истерично изявление, разпространено във вторник от руското посолство в Съединените щати, предават „гласът на Путин“ ТАСС.

Според информацията пакетът от американска военна помощ включва четири руски хеликоптера, закупени по-рано от Вашингтон за афганистанското правителство.

„Такава доставка заобикаля разпоредбата за сертификат за краен потребител, изискващ писмено съгласие на Русия. Това е грубо нарушение от американската страна на нейните задължения. Въпреки многократните ни искания за разяснения, нямаше ясен отговор от Съединените американски щати.

Пренебрегването на международните стандарти се проявява и в доставката на преносима зенитно-ракетна система Stinger на Киев. Сред тях са резолюция 62/40 на Общото събрание на ООН от 2007 г. и „Елементи за контрол на износа на ПЗРК“, договорени в рамката на Васенаарското споразумение от 2003 г., пряко насочена към минимизиране на рисковете, попадащи в ръцете на недържавни участници от този клас оръжия“, посочват от дипломатическата мисия.

Според посолството Вашингтон демонстрариа „безотговорно поведение“ като прехвърля далекобойни артилерийски системи в Киев, въпреки опасността от ескалация. От там са категорични, че с доставката на военна техника на Киев от страна на САЩ свидетелства за „напускането на международните принципи на сдържаност“, насърчавани от Вашингтон.

Смешен плач, е коментарът на хора от американската администрация. Те подчиртават, че Русия няма никакви правомощия спрямо решениа на други държави да доставят техника и въоръжение на Украйна, който е жертва на кървава агресия.