Над 100 автомобила пострадаха от паднали клони в Пловдив!

0
134
orig[1]
Дир.бг

Повече от 300 обаждания с искане за съдействие за щети, причинени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в Оперативния център на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, съобщиха от пожарната. Над 100 са щетите на автомобили, върху които са паднали клони, предава БТА.

Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в Пловдив продължава и към момента. В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, за да може през тях да премине почистваща техника. Кметът на община Пловдив реагира мигновено с изпращането на екипи от „Паркове и градини“, които извънредно работиха през цялата нощ, посочиха от пожарната. С помощ се включиха и екипи на доброволните формирования в областния град. Обажданията продължават и в този час.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Около 2:00ч. тази нощ, трима младежи са потърсили помощ от пожарната, тъй като автомобилът им е закъсал на пътя между село Скобелево и Перущица. Оказва се, че въпреки множеството предупреждения да не бъдат предприемани пътувания без сериозни причини, хората не се вслушват и рискуват. Четири часа екип на СОД се е опитвал да достигне до младите хора, проправяйки си път и бедстващите са прибрани на топло и сухо.

В 3:00 ч. след полунощ паднало дърво е препречило и двете ленти на автомагистрала „Тракия“ в участъка на 130-и километър, посока София. Екип на Трета пожарна служба е разчистил пътя и движението в участъка е възстановено. Екип на пожарната служба в Карлово е разчистил пътя към Калофер.

Натоварено бе дежурството за колегите ни от Асеновград и Втора служба, които отработваха сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на активните им действия е възстановено движението от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и огромно дърво, запречило пътя между Храбрино и Първенец, допълниха от пожарната.

Десет пожарни екипа работиха без почивка през цялата нощ. В Пловдив най-сериозни бяха пораженията в централната градска част между улиците „Богомил“ и „Петко Д. Петков“. По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци продължават работа и в този час.