Майките: Предизвикваме управляващите да изкарат една денонощие с нас!

0
protest na maykite s bolni detsa
Източник : Фрогнюз

Предизвикваме премиера Бойко Борисов или някой от неговите министри да изкара едно денонощие с нас-събуждане, хранене, бърсане на сълзи, лекарства, обяснения защо не можем да излезем на разходка… Така една от майките на дете с увреждане се обърна към управляващите на протеста по инициатива на „Системата ни убива“.

Това, че депутатите тръгнаха на почивка точно в този момент, е равнозначно на саморазпускане. Беше грозно срещу нас да изкарате жандармерия. Промяната е неизбежна. Ние ще се борим и ще оцелеем, казаха други майки, дошли от различни краища на България-Стара Загора, Варна, Враца и Русе. Всяка една жените разказа за своята човешка драма и живот въпреки системата. Думите им предизвикаха сълзи в очите на много хора. Майките занесоха пред вратата на МС всички помощни средства, които държавата е дала и благодарение на които децата допълнително са се увредели.

Протестиращите почетох с едноминутно мълчание паметта на децата, които не са оцелели. Майките настояха председателката на Национални съвет за хора с увреждания Адриана Стоименова да подаде незабавно оставка.  Според тях тя не е достойна да защитава интересите на хората в нужда. От трибуната призоваха Борисов да не разделя хората и да ги настройва едни срещу други най-уязвимите прослойки на обществото.“ Ние не им искаме оставките на министрите, защото те сами ще си ги  подадат. Ще се борим до край, каквото и да ни коства това“, казаха жените, облечени в черно.

Шествието започна от площада пред парламента, носейки националния флаг, дълъг 600 метра. Гайди огласяха процесията. Развяваха се черни и национални знамена. Във въздуха полетяха челни балони, символ на убийствената система. Протестът завърши с хоро.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук