Маските на закрито в София отново стават задължителни! Копейкин-спиш!

0
79
articles 5cd029c7114193d3eabdfdefec353fb51
Източник : Нюз.бг

На територията на София ще бъдат въведени нови противоепидемични мерки, съобщава Нова телевизия. Маските на закрито отново стават задължителни. Заповедта на Столичната РЗИ влиза в сила от 4 август.

Всички лица, когато се намират в закрити места, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване, в т.ч. лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, търговски обекти, транспортните средства за обществен превоз (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови автомобили и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Припомняме, че в последния месец случаите на заразени с COVID-19 се повишиха значително, като почти всички области в страната влязоха в червената зона. Като стъпка в борбата с разпространението Столичната РЗИ върна задължителното носене на защитни маски в градския транспорт.

Капитан : Интересно как лидерът на Възраждане още не е яхнал коня пред Народното събрание и да призове : “ Долу маските! Не изпълнявайте нарежданията на здравните власти!“

Ей това ни различава от напредналите страни. В Германия като се каже маски значи всички с маски! И който не изпълнява глоба! Ама аз препоръчвам на Копейкин да отиде в Дубай да пропагандира своето мнение! Пусто товарене на пясък в пустинята! А там е 50 градуса-понимаиш?!?