Кремъл усеща че шнур капанът се затяга и реве като млада вдовица!

0
10
res 907eb57d7a159982c2b626f8b44acdf01
Източник : Нюз.бг

Русия предупреди за възможна ескалация на войната срещу Украйна, след като Германия се съгласи да ѝ изпрати танкове „Леопард“ след седмици на натиск от Киев и неговите съюзници.orig1 15

Това изключително опасно решение извежда конфликта на ново ниво на конфронтация„, категоричен бе руският посланик в Германия Сергей Нечаев.

Капитан : Ами защо почнахте войната бе бляд нещастна???

По негови думи подобва доставка неизбежно ще доведе до „смъртта не само на руските войници, но и на цивилното население“.

За пореден път се уверихме, че Германия, както и нейните най-близки съюзници, не се интересуват от дипломатическо решение на украинската криза, изтъкна Нечаев. Той посочи, че с доставките на по-тежки оръжия на Украйна Берлин „унищожава остатъците от взаимно доверие и причини непоправима вреда на и без това плачевното състояние на руско-германските отношения“.

На противоположния полюс бе реакцията в Украйна. Киев приветства решението на Германия, наричайки го „първа стъпка“ в процеса на въоръжаване на Украйна с модерни бойни машини.768x4321 5

Първата стъпка за танковете е направена. Следваща – „танковата коалиция“. Имаме нужда от много леопарди“, заяви ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Йермак, визирайки други страни като Полша, които обявиха, че също ще изпратят такива танкове с одобрението на Берлин.

Великобритания, Франция и Полша също приветстваха решението на Германия.

Британският премиер Риши Сунак похвали решението на съюзниците от НАТО за изпращане на основни бойни танкове в Украйна.

„С „Чалънджър 2“ те ще засилят отбранителната огнева мощ на Украйна. Заедно ускоряваме усилията си, за да гарантираме, че Украйна ще спечели тази война и ще осигури траен мир„, написа той в Туитър.