Константин Бачийски от ПП : След спец правосъдието идва ред за промяна на бухалката КПКОНПИ!

0
15
185255384 1170175213404177 8856914605347016841 n1
Снимка : Капитан

Спец. съда е една от първите стъпки в съдебната реформа. Ако искаме да си върнем държавата, трябва да направим много сериозна реформа. Надявам се, че в този парламент ще имаме възможност да променим закона за КПКОНПИ. Тя не показва никакви резултати. Използва се като бухалка. Според мен, съдебната система и правоохранителните органи работят по поръчка. Това заяви Константин Бачийски от ПП пред TV+.

Един от големите проблеми е , че голяма част от основните ремонти са възлагани като текущи или спешни. Разликата е в цената. Когато е по спешност е много по-скъпо от основен ремонт. В пъти по-скъпо. Другият проблем са гаранционните срокове. При текущ ремонт, гаранционните срокове са много кратки.

Друг проблем е пътната безопасност. И поради корупционни практики са правени ремонти не по надлежния ред. Това може да води до човешки жертви. Този казус няма място в парламента. Това е проблем на изпълнителната власт. За свършената работа, фирмите трябва да си получат парите. Има и коректни фирми и не трябва всички да бъдат под един аршин. Но трябва да защитим отговорно харченето на средства на данъкоплатеца, посочи той-коментира Фрогнюз.

Няма как да няма атака от статуквото, когато се опитваш да промениш нещо за да защитиш общественият интерес. Но мисля, че няма да успеят да ни спрат. Ние ще направим всичко възможно, процесите по трансформация на държавата към по-добро да продължат, каза още депутатът.