Конгресът на БСП изхвърли знакови лица на опозицията от Националния съвет!

0
418
0000464163 article21
Снимка : БГНЕС Източник : Днес.бг

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава „24 часа“. 692-ма се бориха за 113 места.

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева – друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков – с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски – с 450 гласа и Румен Гечев – с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук