Когато патриотите ги няма в парламента, се вземат вредни за България решения!!

0
30
1574242779 mg 2600jpg1
Източник : Флагман

Няма да водим преговорим само с ДПС, защото не е българска партия, а инструмент на Ердоган за разрушаване на българската държавност!

– Г-н Симеонов, в името на националното помирение и консенсуса тримата национални лидери – на НФСБ, ВОЛЯ и ВМРО, се оттеглихте от листите. Смятате ли, че това трябваше да направят и останалите?

– Аз лично призовах Корнелия Нинова, Бойко Борисов и останалите български партии също да приемат този модел на поведения, за да се премахне личностното противопоставяне. Именно на него доста лидери за съжаление са жертва – на собствената си омраза един към друг. Такива са отношенията между Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Христо Иванов, Мая Манолова и т. н.

Всички тези хора имат прекомерна доза повече самочувствие и самовлюбеност, което им пречи да помислят за интересите на държавата и да ги поставят на първо място. Нашият лозунг е „България над всичко!“ и с поведението си показваме, че можем да смачкаме егото си, да го пренебрегнем и да се оттеглим, за да не носим негативи на коалицията.

Ако това бяха направили и останалите политически лидери, сигурен съм, че в месеца на предизборна кампания нямаше да има остро противопоставяне и търсене на ползи за някоя политическа сила за сметка на омразата и нападките срещу лидера на другата. И най-вече – ако бяха се оттеглили всички лидери, съставянето на правителство от следващото Народно събрание, което също ще бъде цветно и разнообразно, ще бъде по-лесно.

По-лесно би могло да се състави правителство, когато хората, които преговарят, допреди това не са се обиждали ругали и плюли. Това щеше да стане, ако тези лидери се бяха оттеглили. Ние показахме един модел на реален патриотизъм и политическо поведение, което ще носи само плюсове за България в бъдеще време. За съжаление не ни чуха. Всеки продължава да се самовъзхищава в огледалото си вкъщи и в огледалото на медиите и продължава тази нелепа и доста примитивна кампания на величаене на лидерите.

– С кого смятате, че можете да имате добър диалог в следващия парламент?

– Ние показахме, че можем да имаме добър диалог с хора, с които сме имали остро противопоставяне в годините. Показахме го и в малката коалиция с „АТАКА“, и в голямата коалиция с ГЕРБ. Истината е, че ние не одобрявахме голяма част от действията на ГЕРБ, но когато вотът на избирателя, разпределението на българския гласоподавател е такова, че няма друг вариант, ще трябва да се търси единство.

Успяхме да намерим начин, по който да съставим обща програма с ГЕРБ, въпреки че никога не съм изпитвал особена любов към политика Бойко Борисов. Но въпреки всичко всеки успя да преодолее егото си и да съставим полезна за България програма, която даде успешно управление.

Изключвам корупционните схеми, които са публично известни и които никога не сме одобрявали и не сме влизали в такива. Не позволявам някой да ни упреква в каквато и да е корупция, защото представителите на НФСБ винаги са работили съвестно и не са били дори неоснователно уличени в каквото и да е.

Няма и да получим упреци, защото малкото ни участие във властта по никакъв начин не беше оцапано от корупционни схеми, сделки, олигархични зависимости и прочее. Така както успяхме да направим коалиция с „АТАКА“ и ВМРО в „Обединени патриоти“, както успяхме да направим коалиция след това с ГЕРБ, аз съм сигурен, че ще намерим общото и с всички останали български партии.

Няма да преговаряме само с ДПС, защото тя не е българска партия, а инструмент на Ердоган за разрушаване на българската държавност като цяло.

– Може би скоро ще дойде моментът, когато ще имаме втори език, предвид развиващите се процеси. Това аргумент ли е коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ да бъде задължително в парламента и да отстоява българските интереси?

– Изключително сериозна причина да се борим за присъствие в българския парламент. Видя се, че когато патриотите ги няма в парламента, се вземат вредни за България решения. Във Вашия въпрос има и задълбочена прозорливост.

Задължително политическите процеси са колебателни, те не са само възходящи. Има периоди на провали на велики държави като България. Ние сме длъжни да изведем страната си от кризата, в която се намира.

Тя беше породена от едно остро политическо противопоставяне, от улична анархия и в крайна сметка се вижда, че резултатът е изключително негативен за държавата. И то не става въпрос за моментно положение, а за това, което ще оставим на нашите деца.

Ние сме длъжни към тях да върнем сигурността и стабилността в парламента и в политическия живот на България и да търсим разбирателство, консенсус. Това е нещото, което липсваше в 45-ото Народно събрание.