Кирил Петков : Срам, г-н Президент! Служебното правителство връща статуквото!

0
107
745 425 radev1

Българската банка за развитие – това беше първата битка спечелена срещу задкулисието, което през нея ограбваше публични средства. Осем фирми бяха взели 1 милиард от нашите пари! С промяната банката започна да дава кредити на малки и средни предприятия. Управлението й поеха истински професионалисти с международен опит, завършили университети като MIT и работили в големи организации като „Маккинзи“.

Валентин Михов и Васил Щонов бяха заменени от хора, приближени на задкулисието – единият, от които назначен директно от ДПС. Защо? Защото започнаха да търсят сметка на крадците от миналото, които години наред са източвали банковата институция. Това служебно правителство, за съжаление, окончателно потвърди, че е ретрограден механизъм за връщане на статуквото.

Опитаха се да върнат обратно „Газпром“, успяха да върнат Добринки-те в изпълнителната власт, а сега посегнаха на единствения професионален борд на банката, който подгони хората, свързани с Вълка и източили 150 милиона от ББР.

Няма връчен мандат за съставяне на правителство, няма внесен бюджет, въпреки че законът го изисква, има само празни приказки и координация с ДПС дори за това кой да оглави спортната комисия в парламента. Срам, г-н Президент!

                                        Кирил Петков Фейсбук.