Кирил Петков призова Борисов да се откажат от регулаторите!

0
81
770 434 borisov petkov1
Източник : Нюз.бг

Съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков се съгласи с критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов относно меморандума за ротацията. Пред журналисти в Партийния дом Петков обясни, че днес меморандумът е изпратен официално и до заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, освен това и на Мария Габриел.

Меморандумът не е ултиматум, а отворена позиция от ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС, за да се стигне до разбирателство. Ако всички бъдат съгласни с меморандума, тогава има смисъл от следващо управление. ПП-ДБ не искат да са във властта само за да са във властта, а искат да продължат промяната – Антикорупционната промяна, съдебната реформа и защитата на хората.

„Това, което разбрах е, че Борисов е прочел първите два реда, но по-важното е в следващите 2 страници. Не става въпрос за подарък и делкане на регулаторите, защото ако отиде на втора и трета страница се казва ясно – страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил и се дава възможност на граждански предложения и се слага нарочна проверка за интегритет.

Трябва да се окажем от контрол на регулаторите„, коментира Кирил Петков.

Той призова Борисов да предаде контрола и тези организации и институции – регулаторите да станат независими и да не са политически оцветени. Единственият начин хората да усетят промяна е, ако регулаторите бъдат сменени и оглавени от независими хора, които не могат да повлияят на решенията. Не може да си говорим за Мартин Нотариуса и Пепи Еврото, ако не променим ВСС и Инспектората към ВСС, отсече Кирил Петков.


ADS