Кирил Петков на първа визита в РС Македония!

0
11
orig1 10
Източник : Дир.бг

Само ден след като зае министър-председателския пост на Република Северна Македония Димитър Ковачевски приема в Скопие за среща българския премиер Кирил Петков.

В рамките на визитата Петков ще се срещне още с президента Стево Пендаровски и с председателя на парламента Талат Джафери.

Предвидени са също срещи с председателя на Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети и с Християн Мицкоски, председател на ВМРО-ДПМНЕ. Кирил Петков ще разговаря и с представители на българската общност в Република Северна Македония.

Заедно с Кирил Петков, в делегацията от София участват зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин, външният министър Теодора Генчовска и транспортният министър Николай Събев.

Dir.bg следи на живо визитата. От мястото на събитието предава специалният ни пратеник Елза Тодорова.

Очаквайте новини в реално време от Dnes.Dir.bg и Dir Podcast!

 

Снимки: Правителствената пресслужба

 

Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Скопие

На летището българският премиер бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Едно от първите публично заявени намерения на Петков като министър-председател бе именно да разговаря с новия премиер на югозападната ни съседка веднага след встъпването му в длъжност. Затова и визитата на Петков днес започна със среща на четири очи с министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Българската делегация бе посрещната от Ковачевски пред сградата на правителството в Скопие с държавни и военни почести. Македонският премиер бе придружен от Горан Мисовски – подпредседател на парламента, Боян Маричич – вицепремиер по европейските въпроси, Буяр Османи – министър на външните работи и Благой Бочварски – министър на транспорта.