Кирил Добрев : На Нинова отдавна и мина времето!

0
660 135e3bf3095aab6f56575280e1ee12ff1

Националният съвет на БСП решава на присъствено заседание днес дали да подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Предвижда се социалистите да обсъдят също резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП, пише Дир.бг.

Пред централата на партията млади социалисти от Перник поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст. И скандираха „Оставка“.

„Минало е отдавна времето на този председател и изборите го показаха“, коментира в отговор на журналистически въпрос Кирил Добрев на влизане в сградата на БСП. Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи, смята той. Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега, попита Добрев. Защо се дърпаше това ръководство, поиска да узнае още той.

На въпрос ще има ли ново Изпълнително бюро, Янаки Стоилов коментира, че този априлски пленум няма да има исторически характер. Той отбеляза, че въпросът за избор на ИБ не е в дневния ред.

Липсата на ясна подкрепа за президента Румен Радев е коствала на БСП 3-4% от гласовете на изборите, коментира по-рано в ефира на bTV председателят на столичната  организация на БСП – Калоян Паргов.

Подкрепата за Радев и Йотова е именно първата точка в него.

Паргов заяви, че едва ли днес ще се вземе решение за назначаване на ново изпълнително бюро, след като старото подаде оставка непосредствено след вота на 4 април.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук