Извънредно обръщение на президента Румен Радев : Борисов показа пренебрежение към Конституцията, разговор само след предсрочни избори!

0
162
0000261496 middle1
Снимка : Димитър Кьосемарлиев

”Самият акт показва пренебрежение към Конституцията. Правото на инициатива за промяна на Конституцията принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента, не на министър-председателя”, това заяви в извънредно обръщение президентът Румен Радев по повод днешното предложение на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията.

Повече от месец продължават протестите с искане на оставки. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено. Опитите да се неглижират проблемите, само засилват недоволството, посочи президентът.

„Може ли партия, която бойкотира вчера парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не. Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не“, категоричен бе Румен Радев.

„Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и след провеждането на честни, предсрочни избори. Благодаря ви за вниманието!“, завърши Радев.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук