ISW : Продължават неубедителните руски атаки в Украйна!

0
3
768x4321 10
Източник : Нюз.бг

Руските сили са провели няколко ограничени и силно локализирани наземни атаки в Украйна на 21 юли.  Настоящият руски оперативен темп не се различава значително от този по време на официално обявената оперативна пауза между 7 юли и 16 юли.

Това отчитат от Американския институт за изследване на войната (ISW) в прегледа си на последното денонощие от военния конфликт.

Руските сили продължават да извършват малки атаки през целия този период период на северозапад от Славянск и около районите на Сиверск и Бахмут, без да завземат никаква решаваща територия.

От друга страна, украинските сили наскоро се сдобиха с високоточни системи, предоставени от Запада, като високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), които те използват за по-решителен ефект, отколкото руснаците постигат с техните прецизни системи.

Руските сили вероятно ще продължат да използват своите резерви от съветски оръжейни системи с по-ниска точност, но решителността на тези удари, в сравнение с въздействието на украинските удари на HIMARS, вероятно ще остане ограничена.