Седмичният обзор на Иво Джоков!

0
363
rus bg51
”Ты маня уважаешь” - сцена от филма ”Диамантената ръка”...

⭕ Руската армия е атакувала Украйна по карти издадени през 1969 г. а на някои от тях държавната границата е нарисувана с химикал. Вероятно и затова личния състав на Могучая е толкова впечатлен да види, че извън Русия светът се е развил последния половин век.
⭕ Руски обстрел над Харков уби 3-ма души сред които 13 годишно момче. В галерията – баща държи повече от 2 часа ръката на убития си син.
⭕ Путин се изказал, че руската армия се е изтеглила от Киев за да създаде условия за преговори с Украйна. Украинците пък да вземат да го преметнат.
⭕ Дементът Лавров видимо изнервен от успехите на американските HIMARS заплаши, че обхвата на „военната операция“ вече се е променил и няма да приключи само с „освобождението“ на ДНР и ЛНР. Американците си го преместили и изпращат още 4 ракетни установки, с които броят им в Украйна става 16.
⭕ Президентът на Латвия обяви поддръжката си за законопроект отнемащ гражданството на лица подкрепящи войната.
⭕ Путин разпореди да се замени вносната Кока-Кола с местната напитка „иван-чай“. Колата била пълна с химия, отделно че вече я няма на руския пазар. Тръпнем да видим с какво ще заменят тоалетната хартия.
⭕ ЕС прие 7-ми пакет санкции срещу Империята на злото. Замразяват се активите на най-голямата руска банка „Сбербанк“ и се забранява вносът на злато.
⭕ Чеченският комик Кадиров отново развесели почитателите си с план за унищожаването на НАТО – „Плановете са грандиозни. Вече разработваме план за демилитаризация на страните от НАТО, а първата на опашката, след като превземем Киев, ще бъде Полша“. Добре, че е уточнил че ще се случи след превземането на Киев, т.е никога.
⭕ Русия ще прави футболно първенство с отбори от завзетите украински територии. Предвид състоянието на оцелелите от сраженията сепаратисти, това първенство ще се конкурира с параолимпийското. Тия с две ръце ще ги слагат на вратата, тия с два здрави крака ще ритат напред.
⭕ Северна Корея ще възстановява окупирания Донбас. Това е поредната стъпка от небивалия разцвет на отношенията между КНДР и Русия след като всички лидери на цивилизовани държави почнаха да бягат от Путин като от прокажен.
⭕ И да не ни се иска ще трябва да забраним любимите на Фъндакова подобие на рокери „Нощните вълци“. Протежетата на Путин са санкционирани от ЕС и имат забрана за влизане в Европа. За сметка на това винаги могат да сложат по едни ушанки и да запалят към Сибир.
⭕ АвтоВАЗ ще пусне ограничено количество Лада Ларгус сглобени с резервните части дето са им останали на склад.
⭕ Според висши руски представители, клетото представяне на Могучая се дължи на факта, че срещу горките руски войничета се бият свирепи украински мутанти създадени в био лабораториите на САЩ. Разбира се, интелектуалците от Възраждане са абсолютно убедени в достоверността на казаното.
⭕ По държавния „Россия 1“ излъчили интервю с родители загубили сина си, които с „гробните пари“ за неговата смърт дадени им като обезщетение си купили нова Лада. Това ви е всичко, което трябва да знаете за руските семейни ценности.
⭕ Проблем след проблем за руската армия – не може да открадне всичката пшеница която иска, защото вече откраднаха комбайните нужни за прибирането и.
⭕ По случай годишнината от свалянето на пътническия самолет МН17, руснаците в Луганска област свалили един от собствените си самолети. В началото смятали, че е украински и избухнала буйна радост, но по-късно наблюдателен потребител забелязал опознавателните надписи и радостта спихнала. Украинците решили и те да се включат в забавлението и на следващия ден и те свалили самолет, пак руски.
⭕ Путин е в състояние на паника според ръководителя на международната разследваща група Bellingcat – Христо Грозев. Той няма как да обяви успешна или частично успешна операция и последните седмици изявите му са насочени към спасяване на репутацията му. А колко са успешни тези изяви видяхме по това как Ердоган го накара да чака унижен пред медиите.тодор георгиев
⭕ „Въпросът не е дали, а как и кога Китай ще нахлуе в Тайван“ – шефът на ЦРУ. Според него Китай внимателно наблюдава ситуацията в Украйна и си прави изводи относно бъдещото нахлуване.
⭕ Разследване на Euobserver твърди, че бивша дългогодишна асистентка на крайно десен български евродепутат е заподозряна в колаборация с Русия. Джамбазки веднага подскочил и отрекъл публично. Според мен разследващите са се объркали, всички знаем, че не асистентките, а цялото ВМРО работи за Путин. В последствие се оказало, че разследващите имали предвид унгарски евродепутат.
Да живее България! Слава на Украйна!                                                                                                                                                               Тодор Георгиев   Фейсбук