Христо Иванов: Прокуратурата действа като хамалска група, показваща хорски вещи!

0
475
hristo ivanov bgnes2341
Източник : Фрогнюз

Отношението към главния прокурор Иван Гешев е критично важно от гледна точка на възможността България да тръгне напред, да излезе от ролята на най-корумпираната ”черна овца” и болния човек на Европа. Това заяви Христо Иванов, кандидат за депутат от ”Продължаваме промяната – Демократична ”България”.

Имена на политици от „Продължаваме промяната“ бяха част от сюжет, който вчера прокуратурата представи, а като негова цел бе представено убийството на Иван Гешев.

Според Христо Иванов пресконференцията е показала нервност, а прокуратурата влязла в ролята на хамалските групи, които намират неща по таваните на хората и ги изкарват по сергиите да ги продават. Подчерта, че това е изцяло извън ролята на прокуратурата.

„Вероятно Гешев си мисли, че като се появи с неотразимия си чар, хората му обръщат внимание, но всъщност част от задачата му бе да прави намеци. Той запазва най-проблемния елемент от статута си – безконтролната способност да упражнява монопол върху прилагането на държавна репресия“, посочи Иванов впредаването „Алтернативата“ по TV1..

Друг важен въпрос, според Иванов, е възможността България да излезе от ролята на обичайния клиент на санкциите по глобалния закон Магнитски.

„Съветът на Европа ясно ни каза да си променим конституцията и да въведем отчетност на главния прокурор – фундаментът на възможността ни да тръгнем напред и политиците да проумеем, че не е наша работа да се занимаваме с правосъдие“, посочи Иванов.


ADS