Голям рев от рашистите! Володин : Отговаряме с по-мощни оръжия при доставка за Киев на нападателни!

0
22
768x4321 13
Източник : Нюз.бг

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин отново заяви, че доставките на нападателни оръжия за Украйна ще доведат до глобална катастрофа.

„Ако Вашингтон и страните от НАТО доставят оръжия, които ще бъдат използвани за нанасяне на удари по мирни градове и ще се опитат да завземат наши териториикакто заплашват да направят, това ще доведе до ответни действия с по-мощни оръжия“, написа Володин в канала си в Telegram. Постът му се разпространява от държавната агенция ТАСС.

Капитан : Я го виж ти наглият идиот! Да не се нанасят удари по мирни градове! А вие бе орки проклети по какви градове стреляте??? „Да не се завземат наши територии!“ А вие бе орки проклети защо тръгнахте да завземате чужди земи???

Според тезата на Володин решенията на Вашингтон и Брюксел „водят света към ужасна война“ и „съвсем различен вид военни действия„. Той също така намекна за готовността на Русия да използва ядрени оръжия.

Аргументите, че ядрените сили не са използвали оръжия за масово унищожение в местни конфликти, са несъстоятелни. Защото тези държави не са се сблъсквали със ситуация, в която е имало заплаха за сигурността на техните граждани и за териториалната цялост на страната„, пише той.

През февруари и марти 2022 г. Русия нахлу в Украйна и частично окупира, а през септември и официално анексира Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска област на Украйна. Същото се случи и с Крим през 2014 г. По онова време мнозина изразиха опасения, че признавайки тези територии за свои, Русия би могла да използва ядрени оръжия в случай на украинска контраофанзива с тезата, която е в рамките на нейната военна доктрина, че това са руски територии.

Оттогава насам Украйна си е възвърнала значителна част от Херсонската област.

Тази седмица Германия беше домакин на поредната среща на съюзниците във формата „Рамщайн“, създаден след руската инвазия в Украйна. Още в навечерието на срещата на върха бяха обявени големи доставки на оръжие за Киев, макар възелът и напрежението да беше съсредоточено около разрешението на Германия за доставка на танкове Leopard 2.