Home Бизнес ЧВК „Вагнер“ е унищожена край Соледар, десетки хиляди са жертвите!

ЧВК „Вагнер“ е унищожена край Соледар, десетки хиляди са жертвите!

0
15
7ae11f8499218ac038ae51fb84c696481

40 000 затворници, които се сражават във войските на Пригожин са убити, или ранени, или са изчезнали безследно, или са дезертирали, или са се предали в плен!

ЧВК "Вагнер" е унищожена  край Соледар, десетки хиляди са жертвите!

Частната армия „Вагнер“ на Евгений Пригожин вече е загубила около 40 000 от наетите затворници във войната в Украйна. Това е заявила Олга Романова, ръководител на благотворителна фондация, информира „УНИАН“.

Според право защитничката, до края на декември във „Вагнер“ са били вербувани около 43 000 руски затворници, а до момента броят им вероятно е нараснал до 50 000.

„Десет хиляди от тях се сражават на фронта, защото останалите са или убити, или ранени, или са изчезнали безследно, или са дезертирали, или са се предали в плен“, казва тя.

Според Романова, масовото дезертьорство на затворниците от ЧВК „Вагнер“ започва през есента. В същото време много хора бягат от фронта в Русия, като взимат със себе си оръжието си.

Романова предполага, че самият Евгений Пригожин, който ръководи „Вагнер“, не води отчет за изчезналите и дезертиралите наемници – всички са записвани като загинали. За това вероятно говорят случаите, когато роднините на починалите в Русия получават празни ковчези.