Бургаските общински съветници се връщат присъствено в зала, ще допускат само със зелен сертификат!

0
12
obstinski savet1
Автор : Иван Колев Флагман.

Решението е подкрепено от колегите, каза председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова

Бургаските общински съветници се завръщат за присъствено заседание във вторник, 30 ноември, в залата си в Дома на нефтохимика, съобщи за Флагман председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова. Достъпът до залата ще се осъществява само след представяне на зелен сертификат. Тя уточни, че решението е взето на председателски съвет и е било широко подкрепено.

Голяма част от съветниците са или ваксинирани, или преболедували, или имат достатъчно антитела, които биха им осигурили зелен сертификат. Контролът ще се извършва на входа на залата от служители на Регионалната здравна инспекция. Ще се допуска по един представител от медия, също със зелен сертификат, както и служители на администрацията, за които важи същото правило.

Бургаският не е първият Общински съвет в страната, който прилага този модел. ОбС-Пловдив заседава по този начин съвсем наскоро и организацията бе перфектна. Последните 2 сесии на местния парламент в Бургас се проведоха онлайн, но тази форма създава изключителни трудности.