Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев! Премиерът смята, че президентът води кампания с държавни пари!

0
boko i chehlyu
Източник : Днес.бг

Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев прави всеки ден предизборна кампания с държавни пари и че не е равно отдалечен от всички партии.

Колкото и Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев, защо трябва да проявяваме лицемерие, посочи министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

радев борисов
снимка : бтв новините

Въпреки това той заяви, че няма спор с държавния глава, който обаче трябвало да призове „неговите хора да се върнат на работа в парламента“.
„Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да води кампания. Всяко негово изказване е срещу управлението, в полза на опозицията“, подчерта премиерът пред журналисти в румънския град Сибиу.
Борисов каза, че ако Радев е против да се купят автобуси за учениците или да се дадат пари на болницата в Ямбол, „да носи отговорност и да излезе и да каже“.

По думите му в следващите седмици, месеци, освен изграждането на ръководството на ЕС, има въпроси, на които трябва да си отговорим. Борисов даде за пример общата европейска отбрана.
Ние нямаме отбрана, армия, европейска, коментира премиерът. Ние като Европа ще имаме ли отбранителна способност или не, или само на думи, попита той. На неформалното заседание в Сибиу Борисов говорил много за Западните Балкани, за конфликтите, които зреят там.
„Да, има огромен напредък, отчита се направеното от България. Кохезионната политика – все още са големи разликите в доходите, в най-важната сфера“, коментира той.
Премиерът призова на Евро вота да се гласува за системни партии. „Това златно време, когато леви и десни управляваха Европа и се разбираха, беше лесно и хубаво, сега ще се правят тежки конфигурации“, смята Борисов.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук