Бивш вицепрезидент на Русия : Путин стана за смях с военните около себе си!

0
42
putin generali1
Източник : Днес.бг

Владимир Путин „станал за смях“, защото се е обградил с „абсолютно некомпетентни“ военни началници, които да водят инвазията в Украйна. На това мнение е бившият вицепрезидент на Русия Александър Руцкой.

Бивш съветски генерал обвини Путин в „безсмислено“ убийство на десетки хиляди руски войници, които са били използвани като пушечно месо във войната.

Руцкой, който е бил заместник на президента Борис Елцин, каза, че инвазията на Путин в Украйна никога не е трябвало да започва.

„Ако въоръжените сили нямат способността да провеждат стратегически настъпателни операции, тогава е по-добре да не опитват, особено извън собствената си страна“, заяви Руцкой. „Всичко, което се случва днес, се обяснява с факта, че нашите въоръжени сили не са в състояние, подчертавам, да провеждат стратегически настъпателни операции.“

„Защо….? В продължение на четвърт век въоръжените сили се ръководят от некомпетентни, абсолютно некомпетентни хора“, допълва бившият генерал.

„Резултатът е касапницата в Украйна, където Русия претърпява загуби, които според една оценка са 175 000 за по-малко от година. Това е трагедия за нашата страна“, казва Руцкой, който е единственият човек, който някога е заемал поста руски вицепрезидент. „Това е трагедия, защото хората умират.“

„Хората умират безсмислено, въпреки че лозунгът е „Защити Русия“. Къде защитават Русия? За какво умират…? Кой има право да отнема баща от децата му? Кой даде право да се отнемат синове на майки и бащи? Никой….“, коментира още той.

Руцкой се позова на силно оспорвани твърдения на Русия, че Великобритания стои зад експлозиите в тръбопроводите „Северен поток“ под Балтийско море, построени за пренос на газ до европейския пазар.

„Великобритания взриви тръбопроводите на Северен поток в Балтийско море“, казва той. „И каква е реакцията? Нищо. Просто бла-бла-бла. Защо се случва това? Защото от военна гледна точка нямаме стратегическо планиране. Президентът изразява своите намерения, които не се реализират. Това го прави за смях.“

„Путин се е обградил с апаратчици по сигурността и други, които нямат военно обучение и умения на високо ниво“, на мнение е Руцкой. „Това включва министъра на отбраната Сергей Шойгу, който, въпреки че сега има чин армейски генерал, не е военен от кариерата, а политик, известен с лоялността си към Путин.“

Неговият предшественик, мебелният предприемач, Анатолий Сердюков бил „някакъв шофьор, ефрейтор и нищо повече“, който бе повишен, защото тогавашната му съпруга бе дъщеря на близък приятел на Путин.

Руцкой добави, че ключовите хора „никога не са командвали или ръководили нищо“.

„Кой имаме в Съвета за сигурност на Руската федерация? Нито един служил в армията, нито един човек с военно образование“, допълва бившият генерал. „Никой – а сега си седят и вземат решения за провеждането на специалната военна операция. Е, на шега, това е същото като импотентните мъже, които вземат решения за сексуални контакти. За какъв секс можем да говорим, ако си импотентен? Там е същото. Все едно е. Съветът за сигурност на огромна държава и нито един човек няма военна експертиза. Нито един човек.“

75-годишният Руцкой говори с водещия Андрей Ковальов в канала на Kovalyov Principle в YouTube.

Веднъж той беше провъзгласен за действащ президент на Русия от парламента на страната в противопоставяне с Елцин.

Но Елцин смени парламента и Руцкой заедно с твърдолинейните парламентаристи беше хвърлен в затвора за кратко.

Политикът националист беше вицепрезидент от 1991-93 г. след висока летяща кариера в съветската армия, където имаше чин генерал-майор от авиацията.

Той беше свален три пъти по време на съветската окупация на Афганистан, където командваше атакуващия полк на 40-та армия.

Руцкой става Герой на Съветския съюз през 1988 г. По-късно той служи като губернатор на област Курск, граничеща с Украйна, по време на президентството на Путин.