Британското разузнаване не очаква пробив на руските сили в Донецка област!

0
51
768x4321 19
Източник : Нюз.бг

През последните три дни Русия вероятно е развила своите проучвателни атаки около градовете Павловка и Угледар в по-съгласувано нападение. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Двете населени места се намират на 50 км югозападно от град Донецк.

От ведомството припомнят, че преди това руските сили са използвали 155-а морска пехотна бригада при неуспешно нападение срещу същия район през ноември миналата година.

Посочва се, че елементи на 155-а отново участват като част от сила с размер поне на бригада, която вероятно е напреднала на няколкостотин метра отвъд малката река Кашлагач, която маркира фронтовата линия в продължение на няколко месеца.

Руските командири вероятно се стремят да разработят нова ос за настъпление към контролираната от Украйна Донецка област и да отклонят украинските сили от Бахмут, където се водят ожесточени боеве, отбелязва се в доклада.

„Има реална възможност Русия да продължи да печели на местно ниво в района. Малко вероятно е обаче тя да разполага с достатъчно войски в района, за да постигне значим оперативен пробив„, смятат от британското разузнаване.