Ангелов обяви кои отварят и кои, ще чакат!

0
Image 9106699 500 01
Източник : Днес.дир. бг

Предстоят срещи и разговори с представители на заведенията у нас, каза в Стара Загора здравният министър Костадин Ангелов по повод напрежението в ресторантьорския бранш. „От началото на февруари отварят училищата за учениците от 5 до 12 клас, отхлабват се мерките в системата на културата и спорта.

След като видим, че нивата на заболеваемост и смъртността остават стабилни, тогава ще говорим за разхлабване в следващите сектори. Това, което ме радва, е, че във всички разговори от последните седмици няма коментари за препълнени болници и изгубени човешки животи, за закъснели линейки.

Това е минало, благодарение на усилията на всички“, каза той. „Не можем с лека ръка да го забравим и да освободим мерките изведнъж, и да се върнем в изходна позиция“, категоричен беше министърът на здравеопазването по повод настояването на заведенията да отворят още в началото на февруари.

„Създадена е организация за ваксиниране у нас, нямаме притеснение, че в момента, в който имаме ваксини, те няма да бъдат направени. Темпът на ваксинационния план зависи от поставянето на ваксините“, коментира още Костадин Ангелов. „Нямам притеснения, защото осигурените и получени ваксини у нас са направени до една, а вторите дози се пазят в РЗИ-та.

България постъпи далновидно и консервативно. Ако не бяхме постъпили така, днес щяхме да говорим за безотговорно поведение и липса на дози за 17 хиляди български граждани“, обясни министърът. Той увери, че предвидените ваксини са абсолютно достатъчни въпреки намалените доставки от производителите: „От 50 до 100 хиляди души има възможност да бъдат ваксинирани у нас ежедневно, нямаме притеснение, че в момента в който имаме ваксини, те няма да бъдат поставени в срок. Нашите решения се опират на реални доставки на ваксини“.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук