Адвокатът на Бенчо Бенчев : Спецпрокуратурата неправомерно държи пари и вещи на моя клиент!

0
299
1594197252 sistemen bufer 31

Прибрани са близо 100 хил. лв., ключове за Ролс-Ройса, както и други ценни вещи на бизнесмена.rols roys

 

Спецпрокуратурата държи неправомерно голяма сума пари и вещи на бургаския бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев. Те били иззети при акцията на ГДБОП в дома на Бенчев през 2018 година, но до ден-днешен не са върнати, а не са предмет на нито едно дело. Това каза пред Флагман.бг адвокатът на бизнесмена Захари Кирилов.

Още на 15 май т.г. адв. Кирилов е изпратил писмо до Спецпрокуратурата с искане иззетите вещи да бъдат върнати. Към днешна дата обаче отговор от обвинението няма, уточни той.psn 081119 12 b benchev x264 720153 700x3901

„Изпратил съм искането на 15 май, получено е в Спецпрокуратурата. Без значение кой е правил престърсванията и изземванията, той не може без постановление на прокурора да върне вещи или парични ценности. В случая този, който е извършил изземването от ГДБОП, казва да се обърнем към държавното обвинение. Но вещите са извън обсега на каквото и да било обвинение и дело. Нито по делото за укриването на Митьо Очите, нито във връзка с проверката на НАП и ГД „Национална полиция“ на охранителната фирма „Аркус-сигурност Бургас“. Но Спецпрокуратурата си затвори очите и ушите и вече близо 3 месеца нямаме официален отговор“, обясни адв. Кирилов.

При акцията през 2018 г. са иззети десетки вещи и близо 100 хил. лв. от дома на бизнесмена. Сред тях са ключовете за поръчковия му автомобил Ролс-Ройс.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук