Илиян Василев : ТЕ искат от вас безропотност, искат да бъдете рая!

0
448
896 504 iliian vasilev1
Източник : Фрогнюз

От днес започва седмица на протести срещу мафията и задкулисието, които ще определят бъдещето ни. Както се казва ще творим и ще живеем история.

От събота започнаха усилията за дискредитация на протестърите – купени, соросоди, фашисти и т.н На медийния фронт и в социалните мрежи бяха хвърлени всички сили на модела управлявал до сега – профсъюзни лидери, обслужващи социолози и политолози, медии, особено жълти.

Улицата е единственият шанс да се балансират механизмите на задкулисието, които правят изборите и избраните органи не преки представителни и управленски органи, а механизми за контролиране на държавата от нелигимни играчи извън Парламента, извън изпълнителната власт.

В събота Бойко Борисов фактически повтори офертата на Луканов преди 30 години към Запада – оставете ни да управляваме с нашата корупция, пък ние ще ви обуздаем Възраждане и путинофилите. И досега Западът /такива като Меркел/ приемаха тази оферта. Да сте чули Меркел, Саркози, Тръмп да говорят за корупцията в България като тяхна грижа? Не сте. Турски поток бе реализиран у нас не без мълчаливото, а понякога ярко съгласие на представители на американската администрация, назначени от Тръмп.

От началато на прехода тръгнаха призивите България за Г-13 – няма да пускаме чуждестранни инвестиции, за затворим страната за външен взор и да оставим партийната номенклатура да трупа първоначалното си богатство, охранявано и споделено с мутри. И тези „юнаци“ на прехода, които станаха новите капиталисти, не по силата на собствените си умения, а по силата на принадлеността им към партийната номеклатура, станаха олигарси и политически кукловоди.

Ако не знаете именно Борисов насърчи и финансира Възраждане, за да може след това да продава незаменимостта си като нейн укротител.

Ако ГЕРБ и ДПС/ИТН и моделът „Луканов“ успеят да вземат връх тази седмица, неизбежно ще последва поредна емиграционна вълна, дезактивиране по руски модел на недоволни и несъгласни. Иначе моделът не работи – трябва му пасивен електорат.
Нито депутатите от ГЕРБ, които виждате в Парламента, нито тези от ДПС, нито тези от ИТН /те прекрасно се вписват в модела/ реално управляват и вземат решения. Те са бутононатискачи – а реалните шефове са извън Парламента, извън кадър.

Извън вашия взор е и една огромна и растяща все повече мрежа от посредници/брокери, професионално и политически, които заместват легитимните органи на управление и живеят от брокерство на власт, поръчки и публични средства. В същото време и при ПП, и при Демократична България – тези които вземат решения са в Парламента и ги виждате. Няма хора зад кадър, които да им дърпат конците.

Именно за това битката тази седмица и протестите са съдбоносни, ще определят цивилизационния избор, но не само геополитика, а най-вече като ценностен избор – дали да живеем в страна със закони и правила за всички. ГЕРБ през Борисов и ДПС дадоха своята оферта – евроатлантизъм с корупция или повече от това което прекрасно познавате.

От вас и вашето присъствие ще зависи изходът от тази битка, защото тя тепърва ще навлиза в по-решителни стадии. Този вот на недоверие е само прелюдия към истинската борба за изкореняване на модела Луканов.

Дори да спечелят вота на недоверие, ТЕ не могат да управляват. Прекалено много се разрасна паразитната класа на политическите брокери и шефовете в тъмното, тази непроизводителната група. Ако не бъде ограничено или поставено под контрол тяхното влияние – ще работите все повече за тях, отколкото за себе си.

Ако не сте разбрали ТЕ искат от вас безропотност, искат да бъдете рая.

Съжалявам, сбъркали са времето и мястото.

                                                                                Илиян Василев, Facebook


ADS