Трима откраднаха 130 броя луканки и ги осъдиха!

0
1151
суджук

Трима крадци задигнаха 130 луканки и 85 консерви месо, заради което бяха дадени на съд и осъдени.

Те се разминаха с 6-месечни условни присъди, макар според съда в Карлово кражбата на луканки да не е маловажен случай и законът за него да предвижда затвор от 1 до 10 години. Апашите все пак били пощадени, защото били с чисти съдебни досиета.
Според Капитана, ако бяха откраднали 4 тона нямаше да ги съдят, щото се води „Едро“.
Историята е от карловското село Игнатово и се разиграла в края на миналата година.

На тримата много им се дояли луканки, но нямали пари да си купят, пише „Монитор“. Първоначално решили да броят пари за цяло прасе, но се отказали, защото им се видяло много скъпо. Затова решили да си „напазаруват“ без пари.

взлом
снимка:24часа;бг

Сетили се за свой познат, който бил животновъд и който ги наемал понякога във фермата си и ги е черпил с луканките си домашно производство. Тримата знаели, че фермерът суши луканките на терасата на къщата си и решили да го посетят.

Направили го през нощта, защото знаели, че тогава той спи във фермата и не е вкъщи.

Около 3 часа през нощта на 3 декември успели да свалят стъклото на един от прозорците в дома му, влезли вътре и прибрали всичките 130 луканки от конско месо от терасата на собственика. Освен това задигнали и 80 консерви от свинско месо. Разделили плячката си по равно и си устроили велико угощение. На следващия ден обаче ги заловили, съобщава днес.бг.

Когато полицаите претърсили домовете им, установили, че липсват 62 луканки и 32 консерви от задигнатото. Според съда в Карлово стойността на откраднатите луканки е 1262 лева. Капитанът съветва: „Дерзайте – до 4 тона има още много да учите.


ADS