Българският лъв се събуди!

0
1613
лъв
Източник:днес.бг

Уважаеми пасажери, както обещахме вече започнаха сериите публикации на теми: 1. Кацали ли сме на луната? (всяка неделя). 2. Когато се наливаха основите? – серия публикации за дребния бизнес (всяка събота). Първата виждате със заглавие: „Комшу куфар“. Сега започваме и трета серия публикации на тема: Куриози по време на избори (те ще са всеки петък). Всички са автентични случаи с конкретни хора. За сега това ще са сериите публикации, за да не станем “ Турски сериал“.
Днес по изключение, ще ви представим първа серия на „Куриози по време на избори“.

Българският лъв се събуди

На предпоследните парламентарни избори отиваме на среща с избиратели в Свети Влас. Аз не бях ходил там от 10 години и като влязох се загубих. Едни големи къщи, едни огромни хотели, а пък ние нали бяхме опозиция (романтичното патриотично минало) говорихме, че нещата са зле, ама ние, като дойдем и…..! Аз, като доайен и Капитан на отбора, водих срещите и винаги давах думата на колегите, след това на гостите и накрая теглих заключителното слово. След депутата Християн Митев, който ги замая с членове и алинеи, думата взе новата звезда на НФСБ и общински съветник Ивайло Вагенщайн и започна с възрожденски тон: Радвам се, че сте тук, че сме заедно, че българският лъв се събуди… В това време, от последния ред ,талисманът на партията – Ивайло Стаматов, заспал от умора в топлата зала, започна да хърка като сибирска мечка и да заглушава бодрия оратор. Виждайки конфуза, кимнах на тв-оператор да го сръга.

стаматов
Само Нафта

Явно уловил намръщеният ми жест, човек от залата се обади: „Оставете момчето да си почива. Ние сме ваши симпатизанти, ще гласуваме за вас и не е проблем да не чуем всичко. В това време хората се разсмяха и в този съдбовен за патриотизма момент Стаматов се събуди. Всички започнахме да ръкопляскаме, а той се стресна и вика:“Какво става“? „Спечелихме изборите“ – обади се един мъж. Общият ни смях окончателно го събуди. Там взехме добър резултат, а Стаматов продължава да е талисман на Патриотите.


ADS