Кастингът на Слави: Три дни раздумка за модерна България.

0
1135
слави
снимка фейсбук

15 минути раздумка с въпроси и коментари, гостът си отива, идва следващият.

Така протече прословутото, чакано от месеци изслушване на българите, измежду които Слави Трифонов обеща да подбере „политиците, които заслужава една модерна и цивилизована държава“, пише вестник „Сега“ в репортаж от събитието.

Инициативата на Слави доби публичност като кастинг за политици и набра скорост в продължение на почти половин година. През това време около 3000 души поискаха да станат част от проекта на шоумена.
Събеседването обаче куцаше, най-вече заради рефлекса на Трифонов да води разговора по начина, по който го прави в неговото шоу. Сякаш беше подхванал ново издание на състезанието за таланти „Танцувай с мен“. „Не ти ли е мъчно за басейна“, обърна се шоуменът към един от първите участници – хирург, зарязал работа и къща с басейн в Щатите, за да живее и да се труди в Ботевград“, разказва още изданието и допълва:

„Макар и хората да изглеждаха компетентни и подготвени, те не говореха конкретно, а се задоволяваха с пределно общи приказки – за необходимостта да се изкорени корупцията, да се спре обезлюдяването на страната и да се развива човешкият капитал“. Не липсвали и действащи политици. Мариета Георгиева, общински съветник във Видин от гражданско обединение „Единни за промяна“, му се оплакала от разочароващия си опит с ГЕРБ, информира днес.бг

„Бях един от учредителите на ГЕРБ и в първия миг, когато нещата започнаха да се усещат като власт, се оказа, че хората, които искат да мислят, не са желани, тъй като не са послушните хора“, разказа общинарката.

Даниела Давидкова, неуспял независим кандидат-депутат, обясни, че мотивът ѝ да навлезе в политиката е, че „започва да вреди на бизнеса заради лобистките закони, които се приемат“.

Появил се и политически лидер – на партия „Движение демократично действие“. Стефан Иванов директно предложил на Трифонов да си партнират в политиката. „Промените трябва да се правят от колкото се може по-големи общности от хора. Дойдох да изкажа нашето желание да се работи съвместно. Има други общности, които са готови“, казал Иванов. Според Капитан този кастинг е нещо като Ексфактор или България търси талант. Става нещо като с юпитата на Царя. Оставят високоплатените си работи в чужбина и идват тук на ползу роду и за Майка България. И хоп – Миленчо с огромен хотел в Поморие?


ADS