Отказването на Гришо – контузия или заради скандал? Пропускането на турнира в София предизвика различни реакции

0
859
григор
снимка:тенискафе.ком Източник : Блиц.

Преди броени дни Григор Димитров обяви официално, че няма да играе на турнира в София. Така той отново предизвика множество коментари от известни лица в спорта, а освен това отключи всенародния гняв. Кой губи най-много от решението на Гришо да не играе на Sofia Open 2018 и наистина ли контузията в рамото е единствената причина за отказа му?
По думите на спортния журналист Никола Ибришимов един професионален тенисист не играе, когато е контузен и това е напълно нормално.

„Това е масова практика – при контузия се запазваш за следващите турнири. Ако аз съм на мястото на Гришо, и аз ще пропусна Sofia Open. Според мен той най-много съжалява, че няма да играе пред българска публика“, коментира Ибришимов в „България сутрин“.

Той е категоричен, че Гришо е изчаквал до последно медицинското становище относно контузията в рамото, а ако можеше да се допусне компромис – тенисист №1 на България щеше да го направи.

Журналистът Борис Ангелов определено е на противоположното мнение, като смята, че Гришо не играе на турнира в София заради скандал между неговия щаб и организаторите на Sofia Open.

„Григор е заложник на недобрите отношения на някои негови приближени с Българската федерация по тенис. Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор“, уточни Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че никой не е незаменим и реакцията на организаторите с повикването на Станислас Вавринка ще поправи нещата, защото той е на по-високо ниво от Григор, информира днес.бг


ADS