Томислав Дончев: Симеонов използва „нетипичен“ тон

0
856
томислав
Източник : Днес.бг

Този тон не е „типичен“, каза вицепремиерът Томислав Дончев в коментар на изказванията на Валери Симеонов от миналата седмица за евродепутатката на „Зелените“ Ска Келер, след като от НФСБ поискаха да ѝ намажат ските и с къмионетка да бъде изпратена на Капъкуле.
„Да се водят коалиционни разговори на висок глас е едно. Не знам кое е по-лошо – по-остър тон и теми, които се обсъждат и те излизат публично, или да бъдат скрити“, попита той за отношенията и търканията в Обединените патриоти.
„Политиката не е счетоводство. Освен хладното излагане на тези аргументи, понякога се случва да има и спор. Политиката е страст и някои от разговорите са с по-висока температура“, каза той пред БНТ.
„Не видях повод или причина за всички коментари относно Истанбулската конвенция. С този документ обществото видя голяма част от страховете си, не и без чужда помощ. Мъдрият политик никога не действа на инат“, настоя Дончев.
По думите му България дава все повече сигнали, че е едно добро място за правене на бизнес, коментира днес.бг

„Разбира се, че корупцията е реалност. Най-страшното в корупцията е, когато тя подмени честното състезание в пазарната икономика. Ние не инвестираме само в инфраструктурата, 1/5 отива в социалната сфера“, пресметна вицепремиерът.

„След излизането на Великобритания от ЕС, ще паднат разходите, но и приходите. Със сигурност в бюджета ще имаме и нови разходи. Има няколко варианта – бюджетът става по-малък, всички държави в ЕС да плащат малко повече, а третият вариант е да се комбинират едното и другото, но това не може да се случи“, коментира Дончев темата за Brexit.


ADS