Симеонов против конвенцията! Но и против гей референдума! Вицето: Нито съм се виждал, нито съм се чувал с Цветанов

0
935
Валери Симеонов
снимка гласове.ком

Депутатите от НФСБ на Валери Симеонов ще гласуват против Истанбулската конвенция при ратифицирането ѝ в парламента. Референдумът, поискан от Красимир Каракачанов за и против гей браковете, обаче също няма да получи подкрепата на Вицето и хората му.

Това обяви самият Симеонов на фона на засилващото се напрежение в Обединени патриоти покрай спорната конвенция. Вчера лидерът на Атака Волен Сидеров заподозря Симеонов, че ще помогне за ратифицирането на документа и дори го обвини, че е уговорен за това от зам. шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров обясни и че Цветанов, а не Бойко Борисов, е човекът, който най-много настоява за приемането на конвенцията.

Симеонов обаче отрече да е бил на тайна среща с Цветанов, на която да е получавал инструкции как да гласуват депутатите му.
„През последните 14 дни нито сме се виждали, нито сме се чували“, обясни той пред БНТ.

Симеонов коментира и отношенията в Обединени патриоти и обясни, че напоследък липсвала комуникация. Дали ще се „изчистят“ взаимоотношенията, зависело от Красимир Каракачанов.

„Естествено, че има непрекъснато проблеми, има наслоени от няколко месеца напрежения, които са в парламентарната група, които няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов“, каза лидерът на НФСБ. Той обвини партньора си, че е отговорен за деформиране на медийните представяния в коалицията.
„Това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време“, каза още Симеонов.

Той обясни и защо е против референдума за гей браковете, иницииран от Каракачанов.
„Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост“, каза вицепремиерът.

Той обвини партньорите си и че сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция не се обсъждат на политически съвет, а в телевизионни студия.


ADS