Задава се интересен конгрес на БФС

0
1232
ивайло дражев
снимка:топспорт.бг

Един ден след футболния мач Лудогорец – Милан, цялата футболна общественост ще следи поредния конгрес на Българския Футболен Съюз. Старите кримки знаят, че пак ще се видят с приятели, които са попържали по стадионите, но само от спортна злоба. Ще си припомнят мачове и лакърдии още първата вечер на двудневния банкет. Конгресът по традиция ще започне с отчет на председателя, който никой не слуша, но е важен защото отнема време и прекалилите с почерпката идват на време за гласуването. Този път гласуването ще е интересно, защото има трима кандидати. При това положение най-вероятно ще има балотаж и „златен пръст“. Кандидатурата на статуквото е ясна: „Този великолепен, този невероятен Боби Михайлов“, който хвърли в сълзи цяло Мексико, и в смях цяла България с онзи танц с ръцете. Претендентът Любо Пенев, който хвърли невероятния пас на Костадинов и заклахме петлите на Парк де Пренс и хвърли оная реплика за супата, с която се прочу повече. Третият кандидат се явява, като опозиция и на двамата и може да обърка предварителните сметки. С него разговарях аз (най голямото доказателство във футбола, че от всяко дърво свирка не става).

Капитан: Господин Дражев, защо се кандидатирахте за президент на БФС?
– Защото 20 години съм в този батак наречен Български футбол и ми писна от неуредици.
Капитан: Как оценявате вашите шансове?
– Първо да видим кой ще участва? И двамата кандидати са в конфликт на интереси. Боби ще го оправят, но Любо трябва да си изтегли документите от делото, с което съди БФС-иначе?
Капитан: И все пак за шансовете?
– Ще разчитам на делегатите, които имат морал и не са безразлични към развитието на Българския футбол.
Капитан: Че то други има ли?
– Разбира се, някои не могат да устоят на изкушенията. Не говоря само за пари, има и други начини за помощ на отбора ти, а и на самия теб.
Капитан: Трябва ли президенти да бъдат и членове на ръководството на съюза?
– Не само президенти, ами и техните подопечни също.
Капитан: За кого говорите?
– За Борислав Михайлов, всички знаят, че е поставеното лице на Домусчиев.
Капитан: Благодаря ви и успех!
– И аз благодаря и успех на Капитана!

Ангел Божидаров


ADS