Да би мирно седяло – не би пресконференция видяло

0
2135
преса

Уважаеми дами и господа, битката за демокрация в България продължава вече 28 години, но краят ѝ не се вижда. Днес в Бургас се случиха три интересни неща. За двете, ще говоря сега, а за третото утре, че на някои , ще им дойде в повече. Първо, Председателят на групата общински съветници на НФСБ и СЕК развинти коцетоуправляващите, като разкри скандално подменения протокол от гласуване в Общинския съвет. Не само подменен, ами и фалшифициран, както вече сте информирани от нашите публикации. После някои проуправляващи медии катурнаха новината в шеста глуха, но пък пуснаха декларация от групата на ГЕРБ, която събуди у мен умиление. Натъжих се, защото не ми беше приятно, като я чета да си представям малки, красиви и безпомощни патета, които се опитват да излязат от калта. Старите хора казват: като ти е опряло, не мърдай много, защото може да не е яйце, пък то другото рамене няма. Та, същите „съуправляващи“ включиха в битката за замазване на далаверата и нищо неподозиращата според мен „тежка артилерия“ – Уважаваната от всички доц. Магдалена Миткова – Ректор на Университета, която споделя пред Първия кораб в Черно Море:
„Решението на Общинския съвет в Бургас е гласувано, но от 1-ви януари строителството е спряно и сградата е запечатана, защото имаме натрупани задължения към изпълнителя. Той ще възобнови строежа, щом се разплатим, а сега реално нямаме тази възможност, защото се бави превеждането на парите от продажбата на Медицинския център към университета. Строителят гарантира, че има останала работа за още месец и половина, но първо иска да се разплатим, защото сме достатъчно просрочили това във времето. Щяхме да сме приключили, ако не бяха спънките, които ни създадоха определени общински съветници, като искам да подчертая, че става въпрос за бургаски общински съветници“.
Госпожа Миткова е права да се притеснява за забавянето на строежа. Само, че аз Ангел Божидаров Ви моля, госпожо Миткова, да кажете цялата истина. А тя е, че Общ. съвет е гласувал в Бюджета сумата от 600‘000 лева, които Община Бургас е „забравила“ да Ви преведе! Тя е Ректор, занимава се със студенти и е нормално да не знае какви ги вършат някои „Абсолвенти по комисионни“. А що се отнася до „прозрението“ на „Титаник“, че „Голям финансов ресурс“ саботира строежа, е вярно.
Сега, ще ви призная, че оня ден видях как К. Бачийски слезе от Кораба Майка, пълен с извънземни. Колко са му дали – не знам? Отделно от това, колкото и да ми е неприятно си признавам, че получих, като подарък голям парцел на планетата на Маймуните. Орангутаните са ме припознали, щото в някои коментари бях оприличен с тях. Най-зле е обаче Дражев. След като обяви, че няма да иска оставката на „председателя“, никой не му подари нищо! Третото за, което ще Ви информирам утре е, че докато някои слушкат и папкат – други набират скорост. Дано Бизнесът не разбере, че тогава може „Кейт“ Уинслет да ревне за Леонардо ди Каприо, защото беше (във филма – честен), а за Били Зейн, защото беше богат.

Капитан


ADS