Валери Симеонов призна – чака ни увеличение на тока!

0
1153
наполеон
скат

Тази вечер по Национална Телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов призна, че очаква увеличение на тока за бизнеса. По-лошото е, че той предвижда и увеличение на стоките на дребно. Най-лошото е, че Симеонов предвижда и затваряне и фалити на по-големи производители, които имат енергоемко производство. От една година в токНародното Събрание отлежава законопроект за спиране на държавната помощ за Тец Марица изток 1 и 3. Това са централите с американски инвеститори, с които държавата е сключила безмозъчен договор за задължително изкупуване на електроенергията на по-високи от пазарните цени. Отделно от това, НЕК губи от изкупуването, пак на непазарни цени, ток, произведен от слънце и вятър. Това всички го знаят, даже и кокошките от Банкя.
Вицепремиерът изрази и  сериозно недоволство от кадровата политика на коалиционния партньор за назначаването на пенсионер на 71 години, който при управлението на Борисов 1 е бил уволнен. Според Симеонов, става въпрос за управление на 500 милиона лева. Най-сериозно обаче беше недоволството на Председателя на НФСБ от отношението на ГЕРБ към коалиционния партньор.  Борисов не се е консултирал с патриотите, а той е най-компетентния в областта на енергетиката.
Понеже съм демократ, а и за баланс, трябва да кажа, че Вицепремиерът прави опити да не се увеличи цената на тока, но тази вечер говори за увеличение. Това, което на мен лично не ми харесва е, че не удря по-здраво по масата. Знам ли, може пък в управлението да е интересно. Лично аз съм изкарал опозиционната школа на Симеонов. Какви времена бяха – бой по далавераджиите!  Ако на топ водещия Стоян Иванов това му се вижда критично, аз не се крия.

Казвам се  Ангел Божидаров.


ADS