Боцмане, връщай се! – усетиха се..!

0
931
лукойл

Странни неща стават в най-добрия град за живеене, дами и господа. Преди няколко дни група Бургазлии протестираха пред общината заради неприятни миризми на въздуха.

конференция
снимка: дир.бг

Последва бърза реакция и веднага бе дадена пресконференция от  шефа на РИОСВ  Тонка Атанасова, Кмета на Бургас и шефа на комисията по еколоия д-р Митев. На нея госпожа Атанасова посочи виновника -окислителните  езера край Бургас.  Ние от Капитан изразихме съмнения в тази констатация. Посочихме и сериозни аргументи, които са напълно резонни. Даже обявихме, че ще изпратим нашия Боцман да поразрови малко (новината още е на първата ни страница: Окислителните езера……….).
И изведнъж днес – „Шат на патката главата“.  Не някой друг, а същата шефка на РИОСВ  обяви строго, че глобява „Лукойл“ и “ Кроношпан“ (тях пък защо?) съответно със 100’000 лева и 40’000 лева! А, бе, нали не бяха виновни оня ден? Аз, като ви разправях, че Боцмана е стара хрътка. Още не беше тръгнал и някои си вързаха гащите. Повярваха ми на историята за Океански риболов и проститутките в Казабланка. А, бе, който не е чел статията за Окислителните езера – на първа страница е! Вече съм убеден, че ще работим добре с Тонка – ако разбира се защитава интересите на Бургазлии.

Вуйчо Страхил


ADS