Биатлонистите ни с добро представяне на 20 км в Пьонгчанг

0
830
биатлон
снимка:евроспорт българия

Българските биатлонисти направиха много добро състезание в индивидуалната дисциплина на 20 километра на турнира по биатлон на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Най-напред от нашите се класира Владимир Илиев, който завърши 19-и с изоставане от 2:22.1 минути с три грешки в стрелбата. Красимир Анев се нареди 25-и, след като беше без грешка в първите три стрелби, но пропусна една мишена при последното си посещение на рубежа. Анев е на 2:38.0 минути след победителя.

Благодарения на доброто си представяне днес Илиев и Анев се класираха за участие в масовия старт.

Димитър Герджиков е 43-и с три грешки и на 4:08.2 минути, а Антон Синапов е 71-и с 5 грешки и пасив от 6:44.6 минути.

Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели първа олимпийска титла в кариерата си, след като триумфира в състезанието. 24-годишният Бьо, който е трикратен световен шампион, пропусна две мишени в четирите стрелби и измина трасето за 48:03.8 минути.

Втори се класира Яков Фак (Словения), който повали всичките 20 мишени и финишира на 5.5 секунди зад Бьо. За Фак това е втори олимпийски медал след бронза в спринта във Ванкувър 2010.

Бронзовото отличие спечели Доминик Ландертингер (Австрия), който също стрелба без грешка и остана на 14.2 секунди от победителя. Австриецът печели четърти медал от олимпийски игри в кариерата си. Той има две сребърни и едно бронзово отличие, след като стана втори в спринта в Сочи 2014 и има сребро и бронз с щафетата на Австрия от Ванкувър 2010 и Сочи 2014, информира евроспорт България.

Защитаващият титлата си от Сочи 2014 Мартен Фуркад (Франция) водеше убедително след първите три стрелби, в които повали всичките 15 мишени, но на последната стрелба от прав пропусна последните два изстрела и това го извади от тройката. Фуркад, Световният шампион Лауел Бейли (САЩ) завърши 51-и, а олимпийският шампион от Ванкувър 2010 Емил Хегле Свендсен (Норвегия) остана на десето място.


ADS