Зеленски се появи по руски тв канали и предизвика радост у населението в Крим и ужас в Москва!

0
499
zelensky fb1
Източник : Фрогнюз

Украинският президент Зеленски се появи неочаквано по телевизионни канали в различни райони на Крим и хвърли руските власти в паника. В ефир бе видяно и чуто обръщение на Зеленски, след което бяха прочетени новини за загубите на руската армия във войната срещу Украйна.

Тези забранени от Москва за излъчване кадри предизвикали страх и объркване сред зрителите на STS, TV-3, STS-1, TNT и други. В обръщението си Зеленски говори за предстоящото връщане на териториите под контрола на Въоръжените сили на Украйна. Много от местните обаче се радвали, защото въпросните канали цензурирали голяма част от информацията за руските провали в Украйна.

Предаването е било панически прекъснато. Олег Крюков, съветник на ръководителя на Крим, обяснил появата на обръщението на Зеленски в ефира на руски канали по следния начин:

В началото на спецоперацията американците предоставиха на украинските спецслужби достъп до всички програмни кодове на телевизионните „разпространители“, чрез които телевизионните канали излъчват в интернет. Кабелните оператори често проникват в мрежата. Отстранили сме тези възможности. Реагирайте спокойно.

Новината за „украинските предавания“ по руски телевизии разгневи Москва. Оттам разпоредили да се открият виновните и да бъдат наказани по най-жесток начин. Според журналиста Д.В. от Крим вече не е ясно, кое е по-страшно за местните жители: новите западни модерни танкове или украинските новини и изявленията на президента Володимир Зеленски.


ADS