Взривеният Кримски мост стана обект на карикатури по света!

0
530
krim1
Източник : Фрогнюз.

Огромна марка, на която е нарисувана експлозията на Кримския мост, бе изложена пред сградата на кметството на Киев, съобщава френската телевизия Бе Еф Ем.

Минувачи се забавляваха вчера, когато гигантската творба се появи там, да спират и да позират за селфи пред нея, добавя БТА.

Същевременно украинските пощи обявиха, че подготвят издаването на марка „в чест на онова, което е останало от Кримския мост“.

Пощите вече издадоха марка, с която отпразнуваха унищожаването на руския крайцер „Москва“, а също и марка, на която се вижда как украински трактор тегли на буксир руски танк.

В социалните мрежи пък още вчера се появиха и карикатури, вдъхновен от експлозията на Кримския мост.

 

 

На една от тях се вижда как мостът е подпален от свещичките от тортата за рождения ден на Владимир Путин, който той отпразнува ден преди експлозията на моста.

На друга карикатура мостът в пламъци е вплетен в картината на Едвард Мунк „Викът“, в който на преден план се появява „викащият от ужас Путин“.

В Telegram бяха разпространени и карикатури с Роуз и Джак от „Титаник“, само че не от кораба, а от Кримския мост.

Междувременно стана ясно, че руски водолази ще инспектират днес щетите, причинени от мощната експлозия на Кримския мост, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчерашната експлозия на моста, който е символ на анексията на Крим от Москва и който е ключов път за доставки за руските сили, сражаващи се в Южна Украйна, породи радостни реакции от украински представители, но никой не пое отговорност за атаката.

Взривът стана ден след юбилея на Владимир Путин, навършил 70 години на 7 октомври. Той съвпадна и с назначаването на генерала от военновъздушните сили Сергей Суровикин за ръководител на така наречената руска операция в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски не спомена за взрива във видеобръщението си вчера, но каза, чев Крим е облачно. „Но колкото и облачно да е, украинците знаят, че нашето бъдеще е слънчево. Това е бъдеще без окупатори в нашата територия, особено в Крим“.

А ръководителят на украинския Съвет за сигурност и отбрана постна видео на моста заедно с видео на изпълнението на Мерилин Монро на песента „Честит рожден ден, господин президент!“.

Съветникът на Зеленски – Михайло Подоляк приписа експлозията на руски представители, а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че украинската реакция на разрушаването на гражданска инфраструктура говори за неговото терористично естество.