Видими резултати от ГЕРБ! Вместо Ал. Георгиев Коджакафалията-Маг шапшал и вълк!

0
65875da5 b3f6 4a2d 9d1a 16ebbb12984d1

Една любопитна скулптура се появи преди дни в Зоната за обществен достъп в Бургас и буквално взриви общественото мнение. Леко стряскащата визия на човек с вериги и с две лица – човешко и вълче и масонски символи в основата, доведоха до сериозни дискусии в общественото пространство. А паметникът наистина просто се „появи“ – без да е минал изискваните по общинските правила процедури.

Близо четириметрова скулптура е на Боян Мага, сочен за един от създателите на богомилството.

Кой и как е издал разрешение за поставяне на тази скулптура? Лично аз съм участвал в процедури по поставянето на 7-8 паметни плочи и трябва да ви кажа, че процедурата е изключително дълга и сложна. Тя продължава с месеци. Свързана е със страшно голяма документация. С обществени комитети за подкрепа. С обществени обсъждания, абсолютно задължително“, казва Иванов.

От естетическа гледна точка, творбата не ми харесва, имам редица забележки по нея, коментира художникът, но уточни, че това е негово лично мнение.

Проектът за скулптура на Боян Мага не е постъпвал в Община Бургас и не е съгласуван с нас, информираха от администрацията след наше запитване. Той е монтиран в зоната за обществен достъп на пристанището и за него важи наредба на министъра на транспорта за преместваеми обекти и декоративни елементи.

Разрешение за поставяне, в такива случаи, се издава или от министъра, или от човек с делигирани му правомощия, уточняват от общината.

Значи за сега никой не знае кой е дал разрешение този „Маг на дивотиите“ да бъде поставен там? Значи в Бургас всеки може да си поставя всякакви скулптури, където си иска и без знанието и одобрението на общинските власти-кмет и съветници! Но аз виждам и нещо символично в тази уродлива за мен скулптура : Отпред мъченик, отзад вълк!Screenshot 11

Това е еманация на хората които ни управляват и които се представят за загрижени за народа, но задните им мисли са на вълци, които дебнат агнетата и келепира! Ето това са видимите резултати на ГЕРБ! Вместо паметник на най-големият благодетел на Бургас Александър Георгиев Коджакафалията-скулптура на някакъв шапшал, но вълча порода!   Ама са прави : Коджакафалията е давал, а вълците само вземат-гарантирано от ГЕРБ!                                                                                                                                                                                                    Вуйчо Страхил.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук