Видео за буйстващия индиец в самолета на Ер Франс!

0
2fc5234d51bb7ec254da0ab515eae3291
Източник : Флагман.бг

Появи се видео (вж. долу) в YouTube от ситуацията с буйстващия пътник в самолет на „Air France”, заради която се наложи машината да се приземи извънредно в София.

Вчера Софийска градска прокуратура съобщи, че е привлякла като обвиняем и е задържала за срок до 72 часа С.С. – индийски гражданин, за престъпление по чл. 341а, ал. 3 НК. За престъплението се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 10 години.

На 3 март 2021 г. индийският гражданин е застрашил сигурността на полет от Париж за Делхи, извършван от авиокомпания „Ер Франс“.1615112753349671

 

Индиецът се е държал арогантно с пътниците, нападнал е членовете на екипажа, ударил е стюард, блъскал е по вратите на пилотската кабина.

 

Вследствие на действията на пътника Командирът на самолета е бил принуден да го приземи на летището в София.

Първоначално индиецът е задържан за 24 часа от Гранично полицейско управление /ГПУ/ – София, стана ясно вчера, 06.03.2021г., на съвместен брифинг на СГП, НСлС и ГПУ. В него участваха Илияна Кирилова – административен ръководител на СГП, Иво Ангелов от НСлС и Теодор Чешмеджиев – началник на гранична полиция Аерогара София.           https://youtu.be/uJpUSQPJRTk

Започнало е незабавно разследване от следователи на Национална следствена служба /НСлС/под ръководството на СГП, разпитани са свидетели на инцидента.

На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България.

За започналото наказателно производство е уведомено и Министерство на външните работа, информира прокуратурата.

Видеото е качено в YouTube на 6 март – три дни след инцидента.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук