Велизар Енчев от Бургас: Захариева и Ковачев са интервенирали ЕК за сваляне на публикация! Евро изборите, ще са „Сталинградската“ битка!

1
preskonferentsia bp
Източник : Либерта.бг

Изборите за депутати на Европейския парламент в България ще се превърнат в „Сталинградска битка“. Почти в цялата страна НФСБ се напуска от координатори, Общински председатели и членове, а  АТАКА са без структури – разпадат се. „Българска пролет“ /БП/ ще участва на евроизборите в коалиция. Общински съвет – Бургас ще има нова група. Това са част от новините, които лансираха пред медиите в Бургас председателят на „Българска пролет“ Велизар Енчев и областният координатор на партията Ангел Божидаров.

Тема на пресконференцията беше: „Напускане на координатори, общински председатели и членове от партия НФСБ и присъединяването им към партия „Българска пролет“. На срещата с медии Велизар Енчев обяви, че бившият областен координатор за Бургас на НФСБ и член на Националния политически съвет Ангел Божидаров, вече е член на „Българска пролет“ и областен координатор на партията.     Председателят на Българската пролет обяви 15 Области в, които координаторите на НФСБ са напуснали, или изгонени и повечето от тях са преминали в БП.

Останалите напуснали или изгонени от НФСБ в Бургаска Област са: Филил Филипов – председател на общинската организация в Царево(организацията се разтури); Дико Градев – общински съветник на Царево(преустановил от година контакти с НФСБ); Стоян Диханов – председател на общинската организация в Приморско( организацията е разтурена); Неделчо Неделчев – председател в Созопол( членовете напускат несъгласни с прегръдката с ГЕРБ); Мара Георгиева – председател на организацията в к-с „Лазур“ /Бургас/, както и всичките й членове; Диян Георгиев – секретар на организацията за Айтос и бивш кандидат кмет, който с част от напусналите създава организация на Българска пролет в Айтос.; Кметът на село Горица (община Поморие) избран от НФСБ не желае да се среща с партията; Георги Георгиев – председател за Карнобат заедно с 12 членове напускат партията и заявяват желание за присъединяване към Б.П.; Мариян Денев бивш председател на НФСБ в Айтос напуска партията! и др. На пресконференцията присъстваха и лично обявиха оттеглянето си някои от Общинските председатели.                                                                             Забавно бе изказването на г-н Георгиев-бивш председател и кандидат за кмет на Карнобат : “ Ние се готвихме за събрание на , което да изберем делегат за конгреса, а разбрахме от телевизията, че конгресът е минал…!“

На пресконференцията присъства и бившият областен координатор на АТАКА за Бургас Сергей Зайрянов, който вече е част от БП. Той обяви, че партията на Волен Сидеров не само, че вече няма структура в Бургас, но няма почти никакви структури и в страната. Той е отвратен от безпринципните действия на доскорошния си политически съратник, който „приседна на Борисов“.

В изборите за ЕП „Българска пролет“ ще се яви със сигурност в коалиция и най-вероятно това ще е с БСП, съобщи Велизар Енчев, като допълни, че разговори се водят и с партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

Ангел Божидаров хвърли ръкавицата на Валери Симеонов и се закани да бие НФСБ в Бургас на местните избори. Областният координатор на БП съобщи, че предстои да внесе в Общински съвет – Бургас документите с подписите на независимите съветници, които ще сформират нова група в местния парламент.

Разочарованите и напусналите НФСБ и АТАКА изразиха всеобщо отвращение от водената от тях политика, която по никакъв начин не кореспондира с предизборните им обещания за увеличение на пенсии и заплати, като по този начин нагло са излъгали избирателите си.

Във връзка с другия коалиционен партньор на „Обединени патриоти“ – ВМРО, Велизар Енчев каза, че няма информация в страната структурите им да се разпадат и не е получавал обаждания от членове и координатори на ВМРО, освен на част от ръководството и членове от Бургас. Относно международния скандал за търговията с българско гражданство и публикациите за това в медията на Европейската комисия EURACTIV.COM, Енчев хвърли бомба. Председателят на БП съобщи, че министърът на външните работи на България Екатерина Захариева /ГЕРБ/ и евродепутатът Андрей Ковачев /ГЕРБ/ са се опитали да оказват натиск на ЕК и Юнкер чрез други структури на ЕК, като са им поставили ултиматум – или първата публикация в сайта, където са замесени техните имена, да бъде свалена от EURACTIV, или Катя Матева да докаже твърденията си. Така се стига до вчерашната втора публикация на медията, където се изнасят факти от разпита на Катя Матева пред ДАНС, с конкретни доказателства за корупция и продажба на български паспорти.

Според Велизар Енчев това е ужасяващ опит за натиск на ГЕРБ и медийна цензура, като такива се прилагат успешно в България и поради тази причина сме на 111-то място по свобода на словото.

Енчев е категоричен, че ако ГЕРБ бъдат победени дори с един депутат от най-голямата опозиционна партия в България при вота за евродепутати, то предсрочните избори ще са факт. Той предвижда още тотален провал на изборите за ЕП през месец май за „Обединени патриоти“, като заяви, че за това са наясно и в ГЕРБ.      Стоян Тончев.

- Реклама -

1 коментар

  1. Мислещият човек няма нужда да членува в някакви структури. Членството е само за да може да се уреди на някакъв пост, не по убеждение и не е показател за подкрепа. Така че – по полека в изхвърлянето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук