В. Симеонов към БСП : “ Изиграхте театър за вдигане на пенсиите!“

0
simeonov deputat
Източник : Фрогнюз
Предложенията на депутатите от БСП и ДПС минималната пенсия да стане 300 лв. от 1 юли доведе до поредните скандали в пленарна зала при обсъждането на бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2019 г. То бе отхвърлено от мнозинството.

През 2016 г. патриотите поднесоха същата оферта, но и тогава предложението не мина. Така от 1 юли догодина минималната пенсия ще стане 219,43 лв.бедни

Социалистът Георги Гьоков припомни от парламентарната трибуна, че още през 2016 г. БСП е гласувала „за“ предложението на патриотите за вдигане на минималната пенсия на 300 лв. и ги прикани да подкрепят сегашното предложение. „Или говорете истината, или мълчете. Защо да не подкрепите предложението? Може би, защото сте притиснати от голямата коалиция, която ви заплашва, че ще счупите правителството, а на вас не ви се иска да изпускате властта“, обърна се Гьоков към патриотите.

„Естествено, че това, което казвате, е манипулация. Истината е, че при гласуването през 2016 г. в чл. 1, което е рамката на бюджета и от което зависи вдигането на пенсиите, вие дадохте 4 гласа. Следващите 20 гласа, които дадохте, нищо не промениха“, каза в първото си изказване, след като се върна в парламента Валери Симеонов. И обясни, че преди гласуването е имал среща с Корнелия Нинова, Румен Гечев и още няколко депутата от БСП, който са им обещали подкрепа. „Изиграхте водевил и театър, което правите и сега. Крайно време е да спрете да спекулирате“, каза Симеонов. И продължи: „Когато сте в коалиция няма как да не се съобразявате с по-големия партньор“. Припомни, че благодарение на патриотите минималната пенсия се е вдигнала на 200 лв.

Добре, че бяха „Обединените патриоти“ или оп, че нямаме втора протурска партия в парламента, отвърна Симеонов и продължи: „оп и ДОСТ ги няма, оп и ДПС е на четвърто място“. Аталай пък веднага му отвърна, че патриотите вече  са четвърта политическа сила. А само преди една седмица и оп – седнахте на това място, каза още депутатът от ДПС.

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък попита защо, когато БСП са управлявали не са вдигнали пенсиите и ги обвини, че са царе на фалитите, популизма и дефицита.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук