В коалицията – различни, но с цел! Да вървим напред…

0
255
boyko i voyvodata
снимка:дарикнюз

Премиерът Бойко Борисов коментира в Търговище, че различия между коалиционните партньори има, но има и обща цел – държавата да върви напред.
Заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов премиерът беше на посещение във военния завод „ТЕРЕМ – Хан Крум“ в Търговище.
„Нито ВМРО ще стане ГЕРБ, нито ГЕРБ ще стане ВМРО. Имаме своите различия и те винаги ще останат. Имаме една обща цел. Трябва да си вършим работата“, добави още Борисов.
Според Каракачанов диалог в коалицията има, но проблемът трябва да се търси в парламента, защото „там скърцат колелцата“, предаде Bulgaria ON AIR.
По време на посещението Борисов каза, че държавата заделя огромни пари за модернизиране на българската армия. „Целта ни е да се произвежда у нас, което ще осигури и работа“, коментира министър-председателят.
По думите му предстои Министерският съвет да гласува 1 220 000 000 лв. за модернизация на Българската армия.
„Имаме добра съвместна работа между БАН и военния експертен потенциал, която ще се използва при модернизирането на сухопътните машини. Държа да поздравя работниците в ТЕРЕМ – Търговище, където за радост има още запазен потенциал на хора, механици, базата също не е сериозно компрометирана и с един малък ремонт ще стане чудесен завод. Мисля, че това е добра новина за Търговище – един от малкото градове, който расте по население“, каза Бойко Борисов.
В ТЕРЕМ – Търговище са ангажирани 250 души, които работят по ремонт на танкове и имат осигурена работа за година и половина-две, съобщи директорът на завода Васил Хараланов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук