В Италия арестуваха Шехерезада! Луксозната яхта се свързва с Путин!

0
3
768x4321 3
Източник : Нюз.бг

В петък властите в Италия арестуваха яхтата „Шахерезада“, но все още е неясно кой може да е нейният собственик.

Блокираната мегаяхта с приблизителна стойност 700 млн. долара медиите и руските опозиционни активисти свързват с руския президент Владимир Путин. Разследването не е приключило и връзката не е доказана, но има и друга яхта, за която се твърди, че е свързана с Путин.

Мегаяхтата е обект на разследване от страна на италианската финансова полиция. Според доклад на италианското министерство на финансите разследването е установило „значителни икономически и бизнес връзки между лицето, което официално притежава „Шахерезада“, и видни членове на руското правителство„, както и други субекти, на които са наложени санкции след нахлуването на Русия в Украйна.

След това министърът на икономиката и финансите Даниеле Франко подписва заповед за конфискуване на яхтата, която плава под флага на Каймановите острови. Решението следва санкциите на ЕС, наложени след инвазията, които вече доведоха до конфискуването на други скъпи яхти.

Италианската полиция заяви, че прави всичко възможно, за да установи истинския собственик. Ако успеят – ще предложат действителният собственик да бъде включен в списъка със санкции. Дотогава плавателният съд ще бъде замразен.

Яхтата „Шехерезада

Построена от германската компания Luerssen през 2020 г., 140-метровата яхта разполага с две площадки за хеликоптери, плувен басейн и киносалон – описанието е на уебсайта SuperYachtFan.